Zelf energie opwekken met zonnepanelen!

Wil je graag zelf energie opwekken met zonnepanelen? Dat kan! Zonnepanelen zijn een uitstekende manier om duurzame energie op te wekken. In dit artikel lees je hoe zonnepanelen werken, welke soorten er zijn en wat je moet weten voordat je ze aanschaft.

Hoe zonnepanelen werken

Zonnepanelen werken door het opvangen van zonlicht en het omzetten ervan in elektriciteit. Zonnepanelen bestaan uit fotovoltaïsche cellen, die licht omzetten in stroom. Elke cel produceert ongeveer een halve volt. Een standaard zonnepaneel bevat 36 cellen, waardoor het paneel een open circuit voltage van ongeveer 18 volt produceert.

Zonnepanelen voor bedrijven

Wanneer u overweegt zonnepanelen aan te schaffen voor uw bedrijf, is het belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden. In de eerste plaats moet u bepalen welk type zonnepaneel het beste bij uw bedrijf past. Er zijn twee hoofdtypen zonnepanelen: monokristallijn en polykristallijn. Monokristallijne panelen zijn gemaakt van een enkel soort kristal, waardoor ze doorgaans duurder zijn dan polykristallijne panelen. Polykristallijne panelen, aan de andere kant, worden gemaakt van meerdere kristallen en zijn daardoor goedkoper.

Naast het type paneel dat u kiest, moet u ook rekening houden met de grootte van het paneel. Zonnepanelen worden verkocht in verschillende maten, dus u moet bepalen hoeveel ruimte u op uw dak of terrein hebt om ze te installeren. Daarnaast is het belangrijk om te overwegen welk soort bedrading u nodig zult hebben, afhankelijk van het type panelen dat u koopt. Ten slotte moet u ervoor zorgen dat de installateur die u kiest gekwalificeerd is om zonnepanelen te installeren.

Hoeveel energie kan ik besparen met zonnepanelen?

Je kunt ongeveer 80% van je totale energiebehoefte opwekken met zonnepanelen. Dit is afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat je hebt, de grootte van je huis en hoeveel elektriciteit je gebruikt.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *